Deze website is te koop!

international traffic 2020
Google Analytics

scootergids.be is onderdeel van een internationaal platform dat is opgericht om schone mobiliteit te promoten.

Het e-scooter.co concept is in 2018 gelanceerd, is vanuit elk land ter wereld bezocht en wordt wekelijks vanuit gemiddeld 174 landen bezocht.

2018: elektrische scooter markt in problemen

In 2018 waren in Nederland veel e-scooter startups failliet en was de toegang tot elektrische scooters beperkt, terwijl Nederland samen met Noorwegen een pionier was op het gebied van elektrische voertuigen in Europa.

Zelfs vandaag in 2021 weigeren importeurs van enkele grote merken, zoals Kymco met +20.000 gretig wachtende kopers (afgeleid van het aantal verzoeken op deze gids), elektrische scooters te verkopen en blijven ze hun lucratieve benzinescooters verkopen. Dit was een indicatie dat een overgang naar elektrisch in veel andere landen, voor miljarden kopers wereldwijd, in de komende decennia of zelfs langer, veel moeilijker kan zijn.

Geldmaker voor scooterverkopers: onderhoudsservice

De grootste geldmaker voor lokale scooterverkopers (dealers) is onderhoudsservice. Met elektrische scooters zou letterlijk tot 90% van de onderhoudskosten wegvallen. Dit zorgt voor een groot probleem voor het oude bedrijfsmodel van dealers en het verhindert in veel landen een overstap naar elektrische scooters.

air pollution

Luchtvervuiling door benzinescooters

Benzinescooters behoren tot de meest vervuilende voertuigen. Sommige oudere modellen stoten meer luchtvervuiling uit dan een auto.

In de stad Bangkok veroorzaken bromfietsen maar liefst 60% van de luchtvervuiling, terwijl ze slechts 10% van het totale brandstofverbruik van het verkeer in de stad voor hun rekening nemen.
Scooters zijn zware vervuilers, blijkt uit nieuw onderzoek van Europese wetenschappers in het tijdschrift Nature Communications. De vervuiling is zo erg, schrijven de auteurs, dat de Europese Commissie gelooft "dat scooters tegen 2020 meer luchtvervuiling zullen uitstoten dan alle andere voertuigen samen in Europa".
Source: Forbes

Online gids: een helper voor de markt

e-scooter.co was bedoeld om elektrische scooters te promoten om kopers te laten zien dat er al alternatieven voor benzinescooters beschikbaar zijn, met als doel de overgang naar schone mobiliteit voor een gezonde luchtkwaliteit in steden te bevorderen.

EV-startups zijn steeds vaker kleinere bedrijven met kleinere budgetten die geen geld hebben voor internationale verkoop en logistiek. De online gids maakt het voor kopers in elk land gemakkelijk om een overzicht te krijgen van de nieuwste elektrische voertuigen van over de hele wereld.

Mensen uit veel landen sturen regelmatig een e-mail, gewoon om te bedanken. De online gids is populair in veel landen in Europa, waaronder Italië en Duitsland, en in landen in Azië, waaronder Japan.

De online gids is van waarde voor veel partijen, waaronder startups en grote motormerken.

De online gids is een online business platform voor elektrische scooters dat veel mogelijkheden biedt.

Vooruitzicht op de toekomst: groen wordt schoon

Het woord schoon in relatie tot voertuigen en technologie biedt een beter perspectief dan "groen" of "elektrisch" aangezien het een paar stappen verder kijkt dan alleen elektrische voortstuwing of de impact van technologie op de omgeving. De term schoon geeft een duidelijk perspectief op resultaten, zowel voor het milieu, voor de menselijke gezondheid als voor de economische gezondheid van de koper (maximale kostenbesparing = schoon).

Elektrische aandrijving zou niet voldoende zijn. Er is meer dat vervuilt. Met de term schoon wordt ook gekeken naar recycling en de bron van brandstof/stroom. Een voorbeeld zou zijn om voertuigen te verkopen in combinatie met een oplossing op zonne-energie (zuinig, ook om kosten te besparen).

De term schoon is meer synoniem voor 'eerlijk' als het om technologie gaat dan de term groen.

Voor inspiratie, zie cleantechnica.com

Clean Technicacleantech Flandersvito.beUniversity Gent

Te koop

Het online zakelijke platform voor elektrische scooters is te koop.

Inbegrepen bij het online platform zijn premium domeinen voor verschillende landen.

Stuur uw aanbieding naar info@e-scooter.co of vul het onderstaande formulier in.

Aanvraagformulier