Elektrische motoren importeren naar België.

scootergids.be is gemaakt om schone mobiliteitsoplossingen te promoten. Deze pagina biedt informatie en bronnen voor het importeren van elektrische motorfietsen, scooters en bromfietsen naar België.


Self-service

Moderne services zoals www.uship.com maken het gemakkelijk en voordelig om elektrische voertuigen uit andere landen te importeren. Wanneer voertuigen voor België zijn gecertificeerd, is de registratie ook eenvoudig en voordelig.

Een elektromotor benodigt geen onderhoud en voor basis-onderhoud kun je terecht bij reguliere scooter garages en moderne service aanbieders zoals Bosch E-scooter Service met 14.000 locaties in Europa. (Bosch is maker van elektromotoren).

Registratie

Indien een voertuig een Europees typegoedkeurings certificaat heeft dan is registratie eenvoudig. Zonder certificaat is in sommige gevallen een voertuig keuring nodig. Op de website van de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) vindt u informatie over de kosten.


 
 
Promotion
Minder luchtvervuiling? Wordt vrijwilliger bij scootergids.be.
Deze gids bereikt kopers in +200 landen en helpt om schoon vervoer te promoten. [meer info]
 
Electric Scooter: clean air / healthy city air

Schijfremmen: fijnstof

Luchtvervuiling door schijfremmen veroorzaakt 20% van de totale uitstoot van een standaard auto en de uitstoot (fijnstof) is giftiger voor de mens dan uitlaatgas.

"Vehicle tailpipe emissions are going down, but the emissions from disc brakes will remain to some extent, even if you drive an electric car," Weber said. "Therefore, this kind of process will continue to play out in the future and will be an important consideration when we look at the health effects of particulate matter." (Phys.org)